OOGSTBERICHT (WEEK 27)
Deze week keuze uit…
Andijvie
Prei
Aardpeer (nieuw!)
Raapstelen
Winterwortel (nieuw!)
Rode kool (nieuw!)
Meiraap (nieuw!)
Rammenas (op=op)
Rode biet
Koolraap
Palmkool
Klaroen
Tatsoi (op=op)
Kruiden: salie, oregano, tijm, selderij, theekruiden (o.a. munt)
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek of afgesloten plastic bak in de koelkast ***
Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): deze week geen aanbod
Losse verkoop
Groenten: deze week geen losse verkoop
Snijbloemen: diverse bloemen uit Ingrid’s bloementuin
Plantjesmarkt: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, kruisbes, taybes, Japanse wijnbes, aardbei, smeerwortel, diverse kruiden
OP DE TUIN….
Het is nog steeds warm voor de tijd van het jaar en de eerste echte (nacht)vorst moet nog komen. Toch gaan we steeds meer over op wintergroenten zoals deze week de rode kool. Volgende week beginnen we aan de boerenkool.
Recept van de week: raapstelen soep met mosterd
- 200 g raapstelen
- 400 ml groentebouillon
- 1 ui
- ½ – 1 el mosterd
- peper en zout naar smaak
Fruit de ui op hoog vuur in soeppan. Was de raapstelen en laat ze uitlekken. Voeg de groentebouillon toe aan de uien en breng aan de kook. Voeg de raapstelen toe en kook de soep 5 minuten. Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep. Roer de mosterd door de raapstelen soep en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zeezout.