OOGSTBERICHT (WEEK 28)
Deze week keuze uit…
Prei
Boerenkool (nieuw!)
Aardpeer
Raapstelen
Winterwortel
Rode kool
Winterpostelein (nieuw!)
Palmkool
Paksoi (nieuw!)
Tatsoi (op=op)
Kruiden: salie, oregano, tijm, selderij, theekruiden (o.a. munt)
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek of afgesloten plastic bak in de koelkast ***
Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): deze week geen aanbod
Losse verkoop
Groenten: deze week geen losse verkoop
Snijbloemen: diverse bloemen uit Ingrid’s bloementuin
Plantjesmarkt: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, kruisbes, taybes, Japanse wijnbes, aardbei, smeerwortel, diverse kruiden
OP DE TUIN….
Wegenz gebrekkig internet dit maal een laat bericht, excuus!
Meewerkdagen vrijdag 21 en zaterdag 22 november
Op verschillende momenten in het jaar plannen we meewerkdagen in om grotere en/of onderhoudsklussen op te pakken. Bijvoorbeeld het snoeien van de wilgen en de hagen, het schilderen van de kantine, compost uitrijden, het planten van bomen of het uitbreiden van het beregeningssysteem. De activiteiten worden aangepast naar de weersomstandigheden en het aantal deelnemers.
Voor deze meewerkdagen staan de volgende activiteiten op de planning:
plantendak aanleggen op veranda
compost rijden naar teeltbedden
bramen uitsteken
snoeien wilgen
planten berken
Je werkt samen met een gezellige groep vrijwilligers. Wij zorgen voor koffie en thee en een plantaardige soep tijdens de lunch. Neem je zelf lunch en drinkwater mee? Op de tuinderij is geen drinkwater. Denk ook aan laarzen, warme kleding en eventueel regenkleding. Inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur. Om 10 uur starten we en uiterlijk om 16 uur sluiten we af.
Kom je een of meerdere dagen helpen op de tuinderij? Fijn als je je aanmeldt via info@tuinderijdeveldhof.nl
Recept van de week: boerenkool prei ovenschotel
Olijfolie
2 stengels prei, schoongemaakt en in dunne ringetjes
4 handen boerenkool (gesnipperd)
125 ml plantaardige slagroom
Nootmuskaat
400 gram cannellinibonen
40 gram pecorino
Zout & peper
Verhit een grote pan op medium vuur en voeg een royale scheut olijfolie toe. Voeg de ringetjes prei toe, roer goed en draai het vuur lager. Laat gedurende 15 minuten op laag vuur stoven, tot de prei boterzacht is. Verwarm je oven voor tot 220 graden.Voeg nu de boerenkool toe (desnoods handje voor handje) en laat meestoven tot deze zacht is, zo’n 5 à 8 minuten. Voeg de slagroom en een flinke snuf zout, peper en nootmuskaat toe en roer. Rasp ook de pecorino boven de pan en roer. Laat de slagroom een paar minuten pruttelen en zet het vuur dan uit. Giet de cannellinibonen af en roer die voorzichtig door de rest van de pan. Schep de volledige inhoud van de pan in een ovenschaal. Is je pan ovenbestendig, dan hoeft dit niet. Plaats gedurende 15 à 20 minuten in de warme oven.