Deze week op De Veldhof (woensdag 24 t/m zondag 28 september)

OOGSTBERICHT (WEEK 21)

Deze week keuze uit…

Pluksla / mesclun & rucola

Cocarde kropsla

Gele zomerwortel (nieuw!)

Tatsoi (op=op)

Paksoi

Chinese kool

Rode biet (op=op)

Raapstelen (laatste week)

Bladmosterd (laatste week)

Meiraap (op=op)

Rode peper

Sperziebonen

Stokbonen & snijbonen

Palmkool

Klaroen

Stengelui (op=op)

Selderij

Kruiden: salie, oregano, tijm, basilicum (op=op), theekruiden (o.a. munt)

Fruit: herfstframboos (op=op)

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek of afgesloten plastic bak in de koelkast ***

Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): deze week geen aanbod

Losse verkoop

Groenten: deze week geen losse verkoop

Snijbloemen: diverse bloemen uit Ingrid’s bloementuin

Plantjesmarkt: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, kruisbes, taybes, Japanse wijnbes, aardbei, smeerwortel, diverse kruiden


OP DE TUIN…. 

Het weer viel iets tegen en daardoor de opkomst wellicht ook maar we hebben toch een zeer geslaagd oogstfeest gehad afgelopen zondag. Dat begon met een enerverende veiling waar veilingmeester Catja voor ruim € 1.500,- verkocht voor het goede doel, namelijk het vrijmaken van de grond! Met dank aan oogstleden Jet, Caroline en Claartje voor hun fantastische organisatie!

Oogstlid Herman nam ons mee in een mooie dankceremonie begeleid met gitaar en zang. De zon brak door en we sloten de dag af met een gezellig potluck diner in het veld. De tussenstand voor de crowdfuning maken we deze week bekend. We zijn iig mooi op weg en hopen de komende maanden nog meer donaties te ontvangen. Het eerstvolgende event is een benefiet diner waarvoor je je nu kunt aanmelden.

Eerder die week spraken wij met een twintigdal deelnemers tijdens een workshop van Henry Mentink over nieuwe vormen van economie en vrije grond. Henry introduceerde het ‘Werelderfgoedpakket’ en ‘verkocht’ de eerste sleutel van € 10.000 voor de grond van De Veldhof! Meer informatie over dit pakket volgt binnenkort.

Benefiet diner crowdfunding grond De Veldhof

Op vrijdag 24 oktober 2025 organiseren we een uitgebreid benefiet diner om de crowdfunding verder te ondersteunen. We nodigen je van harte uit voor een bijzondere avond vol smaak, gezelligheid en een goed doel. Vier enthousiaste vrijwilligers gaan onder leiding van oogstlid Jet aan de kook voor deze bijzondere avond; er wordt zoveel mogelijk gekookt met verse producten uit de eigen tuin van De Veldhof, aangevuld met andere biologische ingrediënten. In buffetvorm worden zowel traditionele bekende als verrassende minder bekende Indonesische gerechten geserveerd – voor elk wat wils! Er is volop keuze uit vegetarische gerechten, maar ook heerlijke opties met vlees en vis. Meld je snel aan via de website.


Recept van de week: Pasta met sperzieboontjes

  • 350 gr pasta (bijvoorbeeld volkoren penne)
  • 400 gr sperziebonen
  • 1 blikje ansjovis
  • 20 gr boter
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 takje verse oregano
  • 3-4 el olijfolie
  • Chili vlokken naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Maak de sperziebonen schoon en breek ze in kleinere stukjes. Wanneer je ongebroken sperziebonen hebt, breek ze dan door de helft en verwijder de puntjes. Doe ze in een pan met ruim water en voeg wat zout toe. Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Doe olijfolie in een pan en voeg de peper en knoflook toe. Zet het vuur heel laag en laat 4-5 minuten zachtjes bakken. Voeg de ansjovis toe en bak totdat dit is opgelost. Voeg dan de boter toe en laat smelten. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af en bewaar een half koffiekopje van het kookvocht. Schep de pasta door de ansjovisboter. Voeg de sperziebonen toe. Giet het kookvocht bij de pasta en schep goed door. Breng op smaak met peper. Verdeel de paste met sperziebonen over de borden en garneer met basilicum, oregano en eventueel wat extra chilivlokken.