OOGSTBERICHT (WEEK 22)
Deze week keuze uit…
Pompoen (nieuw!) LEES TOELICHTING ONDERSTAAND!!!
Cocarde kropsla (op=op)
Zomerwortel (nieuw!)
Paksoi
Chinese kool
Rammenas (nieuw!)
Rode peper (op=op)
Sperziebonen
Stokbonen & snijbonen
Palmkool
Klaroen
Stengelui (op=op)
Selderij
Kruiden: salie, oregano, tijm, basilicum (op=op), theekruiden (o.a. munt)
Fruit: herfstframboos (op=op)
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek of afgesloten plastic bak in de koelkast ***
Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): deze week geen aanbod
Losse verkoop
Groenten: deze week geen losse verkoop
Snijbloemen: diverse bloemen uit Ingrid’s bloementuin
Plantjesmarkt: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, kruisbes, taybes, Japanse wijnbes, aardbei, smeerwortel, diverse kruiden
OP DE TUIN….
De temperaturen dalen deze week in de nacht richting vriespunt en dat betekent dat we een aantal groenten weer met vliesdoek gaan bedekken. Belangrijk dat je na het oogsten het doek teruglegt over de groenten! Dan kunnen we nog wat langer genieten van vorstgevoelige groenten zoals sperziebonen en sla.
Deze week mag je je pompoenen mee naar huis nemen. Het zijn er niet zo veel maar ze zijn wel groter dan in andere jaren. Twee pompoenen per huishouden, ze liggen op de veranda onder een vliesdoek. Graag deze week ophalen!!
Tussenstand crowdfunding: € 27.169,- gedoneerd 🌸
Wauw, om stil van te worden. Afgelopen juni trapten we de crowdfunding af, met als doel: € 110.000,- ophalen om de grond van De Veldhof vrij te maken. En nu drie maanden later: € 27.169,- op de teller. Daarmee zijn we op een kwart van het benodigde bedrag; een kwart van de 1,6 hectare grond is vrij!
De afgelopen maanden organiseerden we een open dag en een veiling, ontvingen we donaties uit een sponsorloop van groen marketingbureau Ecoteers en verzorgden grondpioniers Henry Mentink en Daan Bendel een prachtige lezing over nieuwe vormen van economie en eigenaarschap. We spraken vele mensen en legden uit waarom het zo belangrijk is om de grond schuldenvrij te maken. Dat elke donatie, groot of klein van belang is en dat je met je donatie de grond beschikbaar maakt voor de komende generaties.
Benefietdiner vrijdag 24 oktober
We zijn er nog niet en gaan door met crowdfunden en het organiseren van leuke activiteiten. Vrijdag 24 oktober (start 18.30 uur) organiseren we in Eefde een benefiet diner om de crowdfunding verder te ondersteunen.
We nodigen je van harte uit voor een bijzondere avond vol smaak, gezelligheid en een goed doel. Er wordt (uiteraard) zoveel mogelijk gekookt met verse producten uit de eigen tuin van De Veldhof. Vier enthousiaste vrijwilligers gaan onder leiding van oogstlid Jet aan de kook voor deze bijzondere avond; er wordt zoveel mogelijk gekookt met verse producten uit de eigen tuin van De Veldhof, aangevuld met andere biologische ingrediënten. In buffetvorm worden zowel traditionele bekende als verrassende minder bekende Indonesische gerechten geserveerd – voor elk wat wils! Er is volop keuze uit vegetarische gerechten, maar ook heerlijke opties met vlees en vis. Meld je snel aan via de website.
Recept van de week: Vegetarische rammenas stoof
- 2 wortelen
- 1 rode ui
- 2 rammenas
- 1 Chinese kool
- 2 el rozijnen
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 handvol koriander
- 1 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1/2e theelepel kaneel
- Peper en zout naar smaak
Maak de alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes (rammenas zonder schil!). Snipper de ui en de knoflook fijn en stoof ze met olijfolie in een wok. Voeg de kaneel toe en verwarm intussen de oven voor op 160 graden. Doe de gestoofde ui in een ovenschaal en voeg de wortel, rammenas en peper toe. Voeg ook de rozijnen, het blokje groentenbouillon, 100 ml water en de rode wijnazijn toe en laat 30 minuten stoven in de oven. Wok tot slot de Chinese kool en voeg deze samen met de fijngehakte koriander toe aan je stoofpotje.