Deze week op De Veldhof (woensdag 25 t/m zondag 29 juni)

OOGSTBERICHT (WEEK 8)

Deze week keuze uit…

Rode eikenbladsla

Cocarde sla

Peultjes

Kapucijners (nieuw!)

Tuinbonen (nieuw!)

Spitskool (op=op)

Venkel

Bietjes

Klaroen (nieuw!)

Knoflook (nieuw!)

Selderij

Kruiden: salie, oregano, tijm, koriander, peterselie, basilicum

Fruit: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, rode kruisbes, framboos

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek of afgesloten plastic bak in de koelkast ***

Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): rode aalbes, zwarte bes

Losse verkoop

Groenten: rode eikenbladsla, Cocarde sla, venkel, bietjes

Fruit: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes

Snijbloemen: diverse bloemen uit Ingrid’s bloementuin

Plantjesmarkt: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, kruisbes, taybes, Japanse wijnbes, aardbei, smeerwortel, diverse kruiden


OP DE TUIN…. 

Ineens veel groenten tegelijk die geoogst kunnen worden! Nu kun je elke dag van de week iets anders eten. Natuurlijk met elke dag een lekkere krop sla 😉 Hopelijk genieten jullie van de overvloed.

En nu ook veel fruit. Door de droogte lijkt het fruit wat onregelmatig af te rijpen. De eerste zomerframbozen kunnen geplukt worden maar het zijn er nog niet zo veel. Er hangt wel veel vrucht aan de takken maar het merendeel is nog niet rijp, waarschijnlijk volgende week wel. Voor al het fruit geldt dat het plukrijp is wanneer het donker van kleur is (behalve de witte bessen). Dus pluk niet te vroeg en wacht tot de vrucht echt rijp is.


Recept van de week: Klaroen op z’n Surinaams

– 500 gram verse klaroen (blad)

– 1/2e ui

– 1 teen knoflook

– 1/2e el trassi (garnalenpasta)

– zout en peper

Was de blaadjes en verwijder de stelen (alleen wanneer dik). Snijd de uit en knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook en de trassi in boter of olie. Voeg de klaroen toe en blijf roerbakken tot er vocht begint los te laten en de klaroen is geslonken. Doe het vuur hoger en kook het vocht op, daarna is de klaroen klaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.