Deze week op De Veldhof (woensdag 11 t/m zondag 14 juni)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 6)

Deze week keuze uit…

Rode eikenbladsla

Andijvie (laatste week!)

Chinese kool

Koolrabi (op=op)

Paksoi (laatste week!)

Spinazie

Peultjes

Raapstelen (laatste week!)

Spitskool (nieuw!)

Selderij (nieuw!)

Kruiden: salie, oregano, tijm, koriander, peterselie, bieslook

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek of afgesloten plastic bak in de koelkast ***

Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): bieslook, raapstelen, paksoi, Chinese kool

Losse verkoop: paksoi, raapstelen, bieslook

Snijbloemen uit Ingrid’s bloementuin

Plantjesmarkt: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, kruisbes, taybes, Japanse wijnbes, aardbei, smeerwortel, diverse kruiden


OP DE TUIN…. 

Gisteren was onze jaarlijkse open dag met plantjesmarkt. Een heel geslaagde dag met veel aanloop, rondleidingen en fijne gesprekken! En ook de feestelijke kick off van de crowdfunding van Stichting Levende Grond, om de grond van De Veldhof vrij te maken. Grondpionier Henry Mentink en wethouder Marja Eggink bezochten onze tuin en openden de crowdfunding met een kleine ceremonie waarin Henry geld terug schonk aan de aarde en symbolisch een briefje van honderd euro in de aarde stopte. Hier lees je een uitgebreider verslag van de kick off: https://www.linkedin.com/company/100358470/admin/dashboard/

Er zijn nog veel planten over van de plantjesmarkt, o.a. mooie meerjarige/vaste kruidenplanten zoals citroenmelisse, Marokkaanse munt en thijm. En bessenplanten, aardbeien en smeerwortel. Je vindt de planten naast de oogstkast en naast de kas, tegen de bosrand aan. Afrekenen kan via de QR code die er bij hangt.

Ingrid’s bloementuin is weer geopend, de komende maanden mogen de bloemen gesneden worden en kun je per stengel afrekenen via de QR code.


Recept van de week: gewokte peultjes met knoflook en gember

– 500 gram peultjes

– 1 teen knoflook

– 1/2e sjalot

– 500 gram gnocchi

– 1 cm verse gember

– 1 eetlepel sesamolie

– een beetje olijfolie, peper en zout

Maak de peultjes vrij van de draden aan de buitenranden. Pel de sjalot en knoflookteen en snijd in dunne ringen. Schil de gember en rasp fijn. Verhit de wok op hoog vuur met een scheutje olie en voeg de peulen toe en wok een paar minuten. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en wok kort mee. Breng op smaak met sesamolie, peper en zout.