Deze week op De Veldhof (woensdag 6 t/m 10 november)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 27)

Deze week keuze uit…

Veldsla (nieuw!)

Andijvie

Spinazie (op=op)

Winterwortel

Prei

Palmkool

Paksoi (op=op)

Rode & groene boerenkool (nieuw!)

Snijbiet

Rucola

Winterpostelein

Selderij

Stengelui

Oost Indische kers

Kruiden: salie, oregano, tijm, koriander, peterselie, bieslook

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***

Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): snijbiet, peterselie, palmkool

 

Losse verkoop: snijbiet, kruiden, snijbloemen uit Ingrid’s bloementuin

Plantjesmarkt bessen- en kruidenplanten: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, kruisbes, taybes, Japanse wijnbes, aardbei, oregano, salie, rozemarijn


OP DE TUIN…. 

Afgelopen winter begonnen wij aan een ‘stekkenexperiment’. Het snoeisel van de fruitstruiken werd tot stek gesneden en in de grond gezet. Vrijwel alle stekken sloegen aan en deze zomer verpotten wij honderden planten. Een deel van de planten is verkocht aan een biologische plantenkwekerij. Biologisch gekweekte planten zijn moeilijk verkrijgbaar dus zowel voor de kwekerij als voor ons een mooie uitwisseling. Een een ander deel van de stekken is toegezegd aan speeltuin De Bolderhoek aan de Elfuursweg in Gorssel. Een mooie samenwerking, de container die op de speeltuin overbodig was geworden staat nu als opslag op De Veldhof en als ruil gaan nu vele stekken naar de speeltuin waar deze maand een bessenlint wordt aangelegd voor de bezoekers!

In de hoek naast de kas staan de laatste planten voor de verkoop. Wil jij ook bessenplanten in je tuin? Nu is het moment om te planten. Naast bessenplanten hebben we ook aardbeien- en kruidenplanten.

Zaterdag 23 november verzorgt Taco Blom de jaarlijkse snoeicursus op de tuin. Heb je interesse om deel te nemen, meld je dan snel aan via de link.


Recept van de week: Geroosterde pompoen met boerenkool, tijm en peterselie

  • 1 kleine pompoen
  • bladeren boerenkool van vier takken
  • 5 dadels, in stukjes
  • 100 gram walnoten, in stukjes
  • 3 knoflooktenen, in stukjes
  • 10 takjes tijm
  • een paar stengels peterselie
  • 3 eetlepels sinaasappelsap

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen in smalle partjes (zonder steel of pitten). Leg de stukken in een ovenschaal en doe daar de knoflook, tijm en boerenkool (zonder steel en in stukken). Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Hussel alles goed door elkaar en schuif 15 minuten in de oven. Haal de schaal daarna uit de oven en roer alles weer goed om. Verlaag de temperatuur naar 200 graden, voeg de dadels en walnoten toe en schuif opnieuw in de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de pompoen zacht is en de boerenkool knapperig. Haal uit de oven, besprenkel met sinaasappelsap en strooi de fijn gesneden blaadjes peterselie er over heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *