Deze week op De Veldhof (woensdag 30 oktober t/m zondag 3 november)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 26)

Deze week keuze uit…

Sla (op=op)

Andijvie

Spinazie (op=op)

Winterwortel

Prei

Palmkool

Paksoi

Rode biet (op=op)

Snijbiet

Rucola

Winterpostelein

Nieuw Zeelandse spinazie

Selderij

Stengelui

Oost Indische kers

Kruiden: salie, oregano, tijm, koriander, peterselie, bieslook

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***

Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): snijbiet, peterselie,

 

Losse verkoop: snijbiet, kruiden, snijbloemen uit Ingrid’s bloementuin

Plantjesmarkt bessen- en kruidenplanten: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, kruisbes, taybes, Japanse wijnbes, aardbei, oregano, salie, rozemarijn


OP DE TUIN…. 

Alle knoflook voor volgend jaar is gepoot en de bedden die nu leeg komen worden geschoffeld en krijgen compost. We maken de tuin winterklaar. Er wordt veel gesnoeid en opgebonden.

Zaterdag 23 november verzorgt Taco Blom de jaarlijkse snoeicursus op de tuin. Heb je interesse om deel te nemen, meld je dan snel aan via de link.


Recept van de week: Pasta met palmkool (Cavolo nero)

Ingrediënten:

– 400 gram palmkool

– 2 tenen knoflook

– handje verse bieslook en peterselie

– 1/2 citroen

– 200 ml (plantaardige) room

– 100 gram (vegetarische) spekjes

– olijfolie

– zout en peper naar smaak

– 100 gram pasta

Snijd het blad van de palmkool los van de nerf. (De nerf is niet eetbaar.) Snijd Het blad in kleine stukken. Fruit eerst de klein gesneden knoflook op hoog vuur in een wok en voeg daarna de stukjes palmkool toe en wok deze mee totdat alles knapperig is. Zet het vuur daarna laag en voeg room en spekjes toe. Laat dit sudderen totdat de spekjes gaar zijn en de palmkool zacht. Voeg het sap van de halve citroen en de verse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *